Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Müzik Uygulama ve Araştırma Merkezi

II. Çanakkale Müzik Envanteri Çalıştayı Gerçekleştirildi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve paydaş kurumlar birlikteliğiyle düzenlenen 2. Çanakkale Müzik Kültürü Envanteri Çalıştayı ÇOMÜ Nedime Hanım Konağı Yerleşkesi'nde gerçekleşti.

Düzenleme Kurulu Başkanlığını ÇOMÜ Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Yüksek Lisans öğrencisi Hafize Yeşilbağ’ın yaptığı çalıştay oldukça ilgi gördü.

Bu yıl, “Kültür, Sanat ve Müzikte El Ele Hep Birlikte Daha İleriye” teması ile gerçekleştirilen çalıştayda konuşan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Çağman Esirgemez; etkinliğin çok değerli olduğunu, bundan sonraki süreçte özellikle Çanakkale Kültür Envanteri oluşturulmasına yönelik çalışmalara her türlü desteği vereceklerini belirtti.

Çalıştayda; Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Öğretim Görevlisi Melih Duygulu'nun verdiği “Türkiye’nin Müzikleri: Tarih-Anlam-Teknik” konulu konferans da oldukça ilgi gördü.

Tarihçi ve yazar, emekli öğretmen Ahmet Kaşıkçı'nın; “Çanakkale’nin Jeopolitik ve Arkeolojik Toprakları” konulu söyleşisi sonrasında, çalıştay katılımcıları; "Kültür, Sanat ve Müzik Alanlarında Çanakkale'de Neler Yapılabilir" konusu özelinde fikir paylaşımları gerçekleştirdiler.

Çanakkale kültür, sanat ve müzik alanları açısından değerli görülen çalıştayın sonuç raporu, kısa süre içerisinde tamamlanarak, ilgililerle buluşturulacaktır.